A Királyok és Keresztek
a 10. Ördögkatlan Fesztiválon
Augusztus 1-5.



Királyok és Keresztek – Németh Levente képregénye,

avagy Kittenberger és Piszkos Fred találkozása Imre herceggel a rajzasztalon.

Már kilenc éve készítjük az Ördögkatlan arculatát, kreatívjaitt. Most Királyok és Keresztek képregény első rajzait, oldalait itt láthatjátok először kiállítva. Viszünk papírt, ceruzát, és színeseket, hogy elkészíthessük a Katlan képregényét is. Vendégek is érkeznek hozzánk:


csütörtök 12.00 óra - beszélgetés a Piszkos Fred közbelép alkotóival

Ismerkedj meg jobban a mindmáig töretlen népszerűségnek örvendő Rejtő Jenő (P.Howard) egyik legsikeresebb regénye alapján készülő egész estés animációs filmmel, a Piszkos Fred közbeléppel! A fergeteges humorú, sodró lendületű történet a nyüzsgő San Franciscóból indulva, a Csendes-óceánon át, távoli, egzotikus szigetekig repít el minket, de előbb még ellátogat az Ördögkatlan Fesztiválra, ahol az alkotók egy izgalmas kerekasztal-beszélgetés keretében mutatják be, mire számíthatunk a 2018 végére tervezett bemutatón. A beszélgetés utáni workshopon válj te is rajzfilmkészítővé a most készülő animációs film látványtervezőinek, Cserkuti Dávid és Garisa H. Zsolt segítségével: rajzolj, színezz, tervezz karaktereket és háttereket, és tedd fel kérdéseid egyenesen az alkotóknak!

péntek 12.00 óra - beszélgetés a Kittenberger - Fabriqué en Belgique alkotóival

Kötetlen „beszélgetős-rajzolós” találkozó a tavalyi év legjobb képregénye címért Alfabéta-díjat kapott Kittenberger alkotóival, Somogyi György íróval és Tebeli Szabolcs ’BRAZIL’ rajzolóval.
Témák: Hogyan készült a képregény? A képregény helyzete Magyarországon. Mit kezdenek a sikerrel? Képregénykiadás magánúton.  Hogyan készül a folytatás? További tervek…

szombat 12.00 óra - beszélgetés Németh Gyulával

Szent Imréről, vikingekről, a gulágról és az NFL sztárjairól beszélgetnek képregény rajzolók: Németh Levente és Németh Gyula, akik nem testvérek, de mindketten kiválóan rajzolnak és mindketten Aranyrajszöges grafikusok. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések